• ROBINSON
    Tirana
    Skenderbeg tura
  • Skenderbeg tura
  • Skenderbeg tura

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi ROBINSON, Albanija, Tirana

Tirana Evropski gradovi, Skenderbeg tura

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD - JOVAN BIGORSKI - OHRID

Polazak za Ohrid iz Beograda u 06:00h sa parkinga Sajma /iza hale 5 /. Vožnja preko Niša i Skoplja sa usputnim odmorima ...dolazak u okolinu Debra, oblasti odakle potiču Kastrioti. Poseta manastiru Sv.Jovana Bigorskog, centra duhovnosti Severne Makedonije čija je sela Rostuše i Trebište Skenderbegov otac Jovan poklonio Hilandaru u 15. veku. Nastavak putovanja, dolazak u Ohrid i smeštaj u hotel. Kraće slobodno vreme za odmor. Uveče fakultativno mogućnost odlaska u tradicionalni restoran sa večerom i makedonskom muzikom. Noćenje                                              

2.dan  OHRID – TIRANA – KROJA - DRAČ

… doručak. Napuštanje hotela i polazak za Tiranu. PANORAMSKO razgledanje grada: Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Kraljevska palata, vila u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- televizija....Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Polazak za Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina... Smeštaj u hotel u okolini Drača na plaži Golem. Slobodno veče. Noćenje…

3.dan   DRAČ - BERAT - ARDENICA - OHRID

… doručak. Nakon doručka PANORAMSKI razgled grada Drača, najstariji Amfiteatar na Balkanu i šetnja starim gradom opasanim srednjovekovnom tvrdjavom i odlazak do pravoslavne crkve. Nastavak putovanja do pravoslavne crkve Ardenica gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom.  Nastavak putovanja za Berat (Beograd), grad zaštićen od UNESCO-a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu i prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje. Kasno popodne polazak  za Ohrid. Smeštaj u hotel. Slobodno veče.  Noćenje.

4.dan  OHRID - BEOGRAD

…doručak.. Kraće slobodno vreme. Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava…).. Nakon obilaska nastavak putovanja za Srbiju preko Niša.  …dolazak na mesto polaska u Beogradu u večernjim satima…(KRAJ USLUGA)

Povratak: 11.11. 2024.

Smene

08.11.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa. - Smeštaj u hotelu 3*, na bazi 2 noćenja sa doručkom u Ohridu. - Smeštaj raču u hotelu 4* ( Albanian Star, Horizont… ), na bazi 1 noćenja sa doručkom u Draču ( plaža Golem). - Razgledanje Ohrida,Tirane, Drača, Berata, ardenice i Kroje - Vodiča - pratioca na putovanju I lokalnih vodica u Albaniji - Troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

- Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice . - Fakultativni izleti I ulaznice ( komplet 55 € ) - Večera u nacionalnom restoranu Dve Gitare u Draču – 30 €, - Ulaznica za Skenderbegov muzej, Berat, Ardenica - 15 € - Večera u nacionalnom restoranu u Ohridu – 20 €, - Doplata za jednokrevetnu sobu - 75 €.

Cena od
219 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?