• ALLEGRA KRSTARENJA
    Napoli
    Zapadni Mediteran - MSC Grandiosa
  • Zapadni Mediteran - MSC Grandiosa
  • Zapadni Mediteran - MSC Grandiosa

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Krstarenja ALLEGRA KRSTARENJA, Italija, Napoli

Napoli Krstarenja, Zapadni Mediteran - MSC Grandiosa

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom
  • Pun pansion

Program putovanja

21.10. Beograd - Barselona
Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla u 04:00h kod šaltera OKI Air-a. Let Air Serbia JU 580 na relaciji Beograd - Barselona sa očekivanim vremenom poletanja u 06:35h i sletanja na Aerodrom El Prat u 09:10h. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, razgledanje grada. Smeštaj u hotel posle 15:00h. Noćenje.

22.10. Barselona, Španija
Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme u Barseloni. Transfer do luke i ukrcavanje na brod MSC Grandiosa. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati na palubi 8 u buffet restoranu Marketplace. Barselona važi za najprivlačniji grad Mediterana. Milioni turista dolaze u prestonicu Katalonije u potrazi za arhitektonskim delima jedinstvenog Gaudija, da se dive neverovatnim oblicima Crkve Sagrada Familia i zgrada Casa Batllo i La Pedrera. Zaljubljenici u fudbal dolaze u nadi da će sresti neku od zvezda FK Barselona ili samo da kupe neki Barsin suvenir. Prošetajte pešačkom ulicom Ramblas i kroz Gotičku četvrt i zaljubite se u posebnu kosmopolitsku atmosferu ove sredozemne prestonice.

23.10. Dan na moru
MSC Grandiosa je noviji brod kompanije MSC klase Meraviglia-Plus, porinut 2019. godine sa cenom izgradnje od preko 800 miliona evra. Brod je dugačak 332m, širok 43m, visok 67m, sa bruto tonažom od 181.541 tona i maksimalnom brzinom od 22,2 čvorova. Maksimalni kapacitet broda je nešto više od 6000 putnika u 2241 kabina, o kojima se brine posada od 1700 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Grandiosa na 19 paluba, od kojih je 15 dostupno putnicima, nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni i vodeni park, teretana, sportski tereni za košarku, odbojku, tenis... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište sa predstavama u stilu Brodveja i Las Vegasa, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.

24.10. La Goulette, Tunis
La Goulette je pomorska luka glavnog grada Tunisa u Republici Tunis. Sjajan geografski položaj i prirodna zaštita koju pruža ovo priobalje su bili privlačni i Feničanima koji su nedaleko od današnje luke podigli jedan od najznačajnijih gradova Mediterana - Kartaginu. Posle brojnih ratova, do današnjih dana su opstali zanimljivi arheološki ostaci iz vremena rimske Kartagene da posvedoče o više od dva milenijuma istorije i značaja ovog grada. Znamenitosti grada Tunisa se nalaze u Medini u istorijskom središtu grada: palate, džamije, fontane, mauzoleji, medrese...

25.10. Palermo (Sicilija), Italija
Sicilija je najlepši ukras Italije i najveće ostrvo Mediterana, a Palermo je glavni i najveći grad ovog znamenitog ostrva. Na Siciliji se veoma živo mogu osetiti uticaji koji su ostavili osvajači i posetioci sa svih strana Mediterana, ali i sa udaljenog severa Evrope, kao trajan beleg bogatstva istorije, kulture, arhitekture i gastronomije kojim ovo ostrvo obiluje. Najznamenitija mesta u Palermu su Teatro Massimo, Katedrala, Normanska palata i Palatinska kapela, Quatro Canti, Fontana Pretoria... Nedaleko od Palerma se nalazi i Katedrala u Monrealeu iz XII veka sa spektakularnim mozaicima. Ne zaboravite da probate kanoli ili brioche con gelato, tek neke od brojnih i čuvenih sicilijanskih specijaliteta.

26.10. Napulj, Italija
Napulj je jedan od najstarijih gradova Mediterana, smešten u podnožju uspavanog Vezuva. Osnovali su ga stari Grci u IX veku pre nove ere i nazvali ga Parthenope, da bi u VI veku pre nove ere dobio svoje današnje ime Neapolis, odnosno "Novi grad". Miris pizze iz peći na drva se oseća na svakom koraku, u Napulju je nastala pizza Margherita i tu je otvorena prva pizzeria. Južnjački šarm i karakter ovog grada je nemoguće ne primetiti.

27.10. Livorno - Firenca - Bolonja - Beograd
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer autobusom do Firence i razgledanje grada. Transfer do Aerodroma Guljelmo Markoni u Bolonji. Let Air Serbia JU 475 na relaciji Bolonja - Beograd sa očekivanim vremenom poletanja u 20:20h i sletanja na Aerodrom Nikola Tesla u 22:25h. Kraj putovanja.

Firenca je umetnička riznica Italije, ovde je nastala renesansa, a mnogi veliki umetnici su ovde stvarali najznačajnija dela svetske umetnosti. Šetaćemo ulicama kojima su hodili Dante, Mikelanđelo, Da Vinči, Botičeli, Bruneleski, Makijaveli i mnogi drugi velikani i videti brojna umetnička i arhitektonska dela koja su ostavili u nasleđe ljudskoj civilizaciji.

Smene

Napomene o ceni

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu.

U cenu je uključeno

Povratna avio karta, sa uključenim aerodromskim taksama | Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom | Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja | 6-dnevno krstarenje na brodu MSC Grandiosa | Lučke takse

U cenu nije uključeno

Individualni troškovi | Fakultativni izleti | Lična potrošnja | Polisa putnog zdravstvenog osiguranja | Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

Cena od
999 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Napoli putovanje Napoli
Zapadni Mediteran - MSC Grandiosa

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?